PROGRAMOK

- - How to Leverage Zoom to Close your Seed Round of Funding

More info coming soon…

Németh Tamás, Martin Šimeček - Budapest JS meetup

Végső tesztelés a Jest & Puppeteerrel (Németh Tamás @ Liligo) Szerver nélküli az Azure-ben (Martin Šimeček @ Microsoft)

Bohner Tamás - Spin-off Klub: hardware startupok lehetőségeiről

Több hazai nagyvállalati szereplő után ezúttal az Antenna Hungária jelentette be, hogy a telekommunikációs szektor meghatározó szereplőjeként startup programot indít, mely műsorgyártással, műsorszóró hálózatokkal, multimédiával, vezeték nélküli és felhő alapú megoldásokkal, illetve IT/telekommunikáció, Big Data és IoT területével kapcsolatos innovatív megoldások megvalósítását célozza.

- - Startup Safary

Every year in April, Budapest Startup Safari gives you a look behind the scenes of the amazing startup ecosystem of Budapest. To meet the most important startups, VC’s, coworking spaces and accelerators of the city, set your own agenda and create meaningful connections.

Újbuda Önkormányzat - New Generation Skills

Magyarországról Újbuda Önkormányzata szervezi és valósítja meg a kerületi kezdeményezésre indult NewGenerationSkills nemzetközi projektet, amely – a Duna Transznacionális Program keretei között – a fiatal generáció üzleti és szociális innovációs potenciáljában rejlő lehetőségeket támogatja.

- - Venture Capital Summit

Venture Capital Summit: JEREMIE 2018 pályázat elemzése, Corporate Venture Capital, Exit, Inkubáció – Két ismert nemzetközi cég és az összes jelentős magyar kockázati tőkealap-kezelő a programban.

Kovács Péter - Social growth hacking

Hogyan lehet nulláról indulva céget építeni, és milyen kihívásokkal kell szembe néznie egy startupnak? Nulla erőforrásból, a networking erejére építve minden lehetséges.

Kiss Ferenc - Projektmenedzsment

Projektmenedzsment

Takács Zoltán - Startupként nagyvállalati partner: a sikeres együttműködés titka

A november 20-i Startup Academy témája az üzletfejlesztés, értékesítés, nagyvállalati partnerség lesz.Takács Zoltán – Innovation Disruption Strategist – egy interaktív workshop keretén belül fog a nagyvállalatokkal való együttműködésről beszélni.

Szvetelszky Zsuzsanna - Céges pletyka vagy informális kommunikáció

Céges pletyka vagy informális kommunikáció – kockázat vagy potenciál?

Málnay Barnabás - Startupok finanszírozása: ki, mit, mikor, mire

A Startup Academy keretein belül Málnay Barnabás egy interaktív előadással készül, a startupok pénzbevonási opcióiról, kiváltképpen a kockázati tőke logikájáról, a befektetés folyamatáról, valamint tőkebevonási trendekről és jógyakorlatokról.

Karafiáth Balázs - Digital leadership

Karafiáth Balázs közgazdász, startup angyal befektető, kommunikációs szakember, leadership coach, purpose guide. A Sziget Fesztivál, a Carnation Internet Tanácsadó Rt. majd a Darwin’s Marketing Evolution társalapítója. Budapesten szerezte MBA és PhD fokozatait, részt vett a Yale Egyetem World Fellows Leadership Programján. Öt évet élt San Franciscoban, tavaly költözött vissza Budapestre.

Jakab Tamás - Private equity, egy szokatlan exit-lehetőség

Ahogyan szaporodnak az „unikornisok” (egymilliárd dollár feletti értékű startupok), úgy válik a szektor egyre vonzóbbá a private equity (PE) alapok számára.

Karafiáth Balázs - Growth Hacking a kultúra design jegyében

A kultúra dizájn alaptörvényei. Hogyan építs ellenállhatatlan kultúrát a cégedben.

Málnay Barnabás - IoT és hardver befektetési trendek

 
A Startup Academy keretén belül Málnay Barnabás egy újabb interaktív előadással készül, folytatva korábbi előadását, ahol már hallhattatok a befektetési trendekről és a startupok pénzbevonási opcióiról. A december 12-i esemény ezt folytatva egy még gyakorlatiasabb áttekintést fog adni. Barnabás betekintést nyújt az IoT világába, üzleti felhasználásaiba, az IoT forradalom által felvetett fő kérdésekbe, illetve a hardver és IoT startupok sajátosságaiba.

Tasnádi Zsolt és Fábián Ferenc - MVP tervezés és skálázhatóság - technológiai nézőpont

Milyen nyelven és kikkel érdemes a fejlesztést végeztetni, milyen következményei lehetnek a döntéseinknek? Megtudhatod, milyen kvalitások szükségesek az MVP tervezéshez, és hogyan lehet költséghatékony architektúrát tervezni.

Langmár Péter - Társak, tulajdonrész és motiváció

Amikor céget alapítasz, házasságot kötsz. Munkatársaid a lakótársad lesznek. Céged sikere ezeknek az emberi kapcsolatoknak a sikere is. Miként lehet jól felosztani a munkát? Miként lehet ezeket a kapcsolatokat ápolni? Hogyan segít ebben a tulajdonrész helyes felosztása? Milyen módszereket használhatsz erre és hogyan teheted ezt rugalmasabbá?

Wohlmuth Máté - Tárgyalási stratégiák - sikerek és buktatók

Te tudatosan felkészülsz minden tárgyalási szituációra? Egy tárgyalás akkor sikeres, ha a felek alaposan felkészülnek, és a céljaikat az alapján határozzák meg, hogy közben figyelembe veszik partnerük érdekit is, és a közös cél elérése érdekében hajlandóak változtatni az eredeti elképzeléseiken is. Ehhez azonban nem csak rugalmasnak kell lenni, hanem pontosan meg kell tudni határozni a céljainkat is.

Hild Imre - Nemzetközi Felfedezhetőség Management és Piacralépési módszerek

Neked mik a hosszútávú céljaid az üzleti életben? Ha a válasz erre az, hogy a nemzetközi piacra lépés, akor jó helyen jársz! A Startup Academy keretein belül Hild Imre 13 módszert mutat be, hogyan válhatunk globálisan felfedezhetővé.

Berta Zsolt - Blockchain, smart contract, ICO

Hype? Divat? Világmegváltó technológia? 2017-ben a Bitcoin és társaiba fektetők már a Lambó extralistáját böngészték, ma pedig inkább a stresszoldó gyógyszerek listáját böngészik… Eközben minden bank és nagyvállalat valamilyen új blokklánc alapú projektet, együttműködést jelent be. Mi történik valójában? Zsolt bemutatja a blockchain technológiai alapjait, a kriptovaluták működését, és a smart contractok felhasználási területeit.

Langmár Péter - Ki a befektető és hogyan finanszírozza a cégedet?

Milyen forrásokból és feltételekkel finanszírozhatod cégedet? Hogyan működnek a befektetési alapok, a Venture Capital-ok? Mit keres egy képzőművész az IT-ban, pláne pénzügyi területen, egy VC partnereként? Mi a hasonlóság a médiaművészetben és a cégépítésben?

Pollák András - Product Design Startupoknak, avagy hogyan tervezz életképes startupot nulláról?

Startupunk építésekor figyelembe kell vennünk, mennyire adunk választ vélt vagy valós porblémákra, milyen elemi motivációkra építkezünk, milyen érzelmeket váltunk ki és hogyan tudjuk a felhasználó életének részévé tenni cégünket.

Király Zsolt - V-mindset - avagy nem attól leszel vállalkozó, hogy vállalkozást csinálsz

Mi az, amitől valaki vállalkozó? Egy alapvető fontossággal bíró gondolkodásmódtól, mely nélkül egy olyan gyorsan változó világban, mint amilyen a 21. század következő évtizedei lesznek, esélyed sem lesz megteremteni a sikerhez vezető utad alapjait. Ez az alap a V-mindset. Gyere és ismerkedj vele!

Prekopcsák Zoltán - B2B szoftver üzleti modellek

ÚJ IDŐPONT: MÁRCIUS 4!

Csaba Zoltán, Földesi Árpád - Agilis projekt management

AZ ÖSSZES JEGY ELKELT! Egy cég sikeressége, fenntartható működése nagyban függ attól, hogy milyen és mennyi innovációt tud a startup vállalkozó megvalósítani. Fel kell ismerni a szükséges innováció típusát, mértékét. A tréning során betekintést nyerhetnek az agilis projekt menedzsment módszerekbe és az ezt támogató IT eszközökből is ízelítőt kapnak.

Szabó Dominika - Mi fán terem az üzleti storytelling?

A hatékony kommunikáció alapjait az üzleti életben és a startup világban is a történetek képezik. A storytelling, vagyis az üzleti történetmesélés módszertana lehetővé teszi, hogy érzelmeket váltsunk ki a hallgatóságból, amivel pedig hatást tudunk elérni. Ezen a workshopon megtudhatod, milyen ereje van egy jó sztorinak.

Bene Bálint - Digitális terméktervezés workshop

Startupperként csak azon dolgozol, hogy folyamatosan fejleszts a terméked, vagy esetleg most jutottál el oda, hogy megvalósíthatod0 az álmaidat? 2019-ben nehéz lépést tartani a technológia fejlődésével, de ha Te mégis szeretnél tisztában lenni azzal, hogyan tudod a legtöbbet kihozni a termékedből, akkor gyere el workshopunkra.

MatchPoint - SOTE | MatchPoint Vol. 3

Társakat keresel az innovatív ötleted megvalósításához? Csatlakozni szeretnél egy induló sikeres csapathoz? Részese akarsz lenni a nyüzsgő startup világnak? Ha a fenti kérdések bármelyikére igennel válaszoltál, akkor a MatchPointon a helyed.

Startup Academy X INPUT Program - How to build a tech startup: business strategy and sales

❓ Have you considered starting a Tech company? ❓ Are you a founder of a Tech company and look to grow? ❓ What are your steps to a successful Tech startup journey? 📣 Join 2-hour workshop and get interactive step-by-step guidance on how to build your tech startup and develop successful business/sales strategy.

Jim Franklin - How Entrepreneurs Can Think Like a VC, with Jim Franklin

On this live and interactive online event, Jonathan Greechan (Co-Founder of Founder Institute) will chat with an investor, entrepreneur, executive, and board member with experience on „both sides of the table”: Jim Franklin.

Zoltan Ács, Nóra Szeles, Dénes Szluha, Tamás Bohner - Startup Funding in Budapest: How to Raise Money

Do you have a startup that needs funding? Do you want to learn how startup funding works, what you need to do before trying to raise funding, and where you can go to get it? Then join us for this interactive, online fundraising workshop, which will provide practical, step by step advice. It will feature talks from entrepreneurs who have successfully raised money for their businesses and investors funding companies. Learn expert tips, the pitfalls to avoid, what investors are looking for, how equity works, and more.

- - Global Founder Showcase: See Pitches from new FI Alumni

More info comig soon…

Barnabás Málnay, Imre Hild, László Hradszki, Ábel Galácz, Andras Molnár - How to Start a Global Startup in Hungary in 2020

More info comig soon…

Michelle Park - *How to Create Amazing Online Shopping Experiences

In this online event presented by the Founder Institute and Halo Incubator, Michelle Park, a startup advisor for consumer brands, will discuss ways that e-commerce companies can create consumer-centric online experiences. Join us for an interactive online event that will feature audience participation and Q&A throughout, and get answers to your e-commerce and consumer experience questions.

- - Using Nature as Inspiration for Innovative Design, with the Biomimicry Institute

More info coming soon…

- - Meet the Alumni of the Founder Institute and Ask Questions (Online Event)

More info coming soon…

Adeo Ressi, Peter Oszko, János Pereczes, Péter Langmár, Krisztián Kölkedi, Csongor Biás - Meet Top FI Hungary Mentors, including Adeo Ressi (CEO of Founder Institute)

This is an optimal time to build a technology company, and the Hungary Virtual 2021 Founder Institute is starting soon. If you have questions about the program or building a startup in general, then join this open Zoom meeting led by several of the accelerator’s Local Leaders and Mentors. Don’t miss the opportunity to raise questions to our special guest, Adeo Ressi, CEO and Co-founder of FI. This „AMA” („Ask me Anything”) meeting will cover all topics related to entrepreneurship, the Founder Institute, and more. Come ready with your questions, we are here to answer them!